Havida tar sats

Brønnøysundsbedriften tidligere kjent som SBS Teknikk er klare for å jakte større fisk i den blå næringen.

– SBS Teknikk har vært «garasje-navnet» vårt i noen år nå, og vi er endelig klare for å satse større. Derfor har vi valgt å blant annet endre navn til Havida, forklarer Tomas Sund, daglig leder i bedriften.

Hvorfor Havida?

Tomas forklarer at navnet, som så mange andre av deres ideer, kom sent på kvelden etter en lang arbeidsdag. De ønsket noe som var lekent, og samtidig konkret opp mot jobben som leveres. Det nye navnet representerer derfor både havet og livet ­– sistnevnte hentet fra ordet vita på latin.

– Vi leverer jo utstyr som sikrer livet på merdene i havet, så navnet føltes veldig naturlig. Det er lekent, moderne og føles som oss, forteller han stolt.

Ut i verden

Med nytt navn, ny logo og en klar visjon om å gjøre den blå næringen mer bærekraftig, har det som en gang var en liten garasjebedrift, nå vokst seg klare til en posisjon i markedet.

– Målet er at Havida skal være den foretrukne samarbeidspartneren når teknologi møter blå næring. Det klarer vi ved å fortsette satsingen på å produsere og utvikle våre produkter på naturens og havets premisser, avslutter Maya Sund.