Storkontrakt med Cermaq

Cermaq signerer ny storkontrakt med Havida til en verdi av 10 millioner kroner. Med den nye avtalen vil Havida levere komplett løsning lang den nordnorske kystlinjen.

Med den nye avtalen vil Havida levere en komplett løsning med fôringskamera og integrerte kommunikasjonsløsninger til Cermaqs merder langs den nordnorske kystlinjen.

Kontrakten med lakseprodusenten Cermaq, er den største kontrakten Havida har signert så langt, og de første installasjonene er allerede i gang.

– I en ellers usikker tid er denne avtalen fra en av Norges største sjømatprodusenter et kjærkomment oppdrag for vår bedrift. Det sikrer mange arbeidsplasser, skaper trygghet for familier og bidrar til å holde lys i husene, forteller Tomas Sund, daglig leder i teknologibedriften Havida, som leverer overvåkningsutstyr og kontrollsystemer til den blå næringen.

Senior Innkjøper og Kategorileder hos Cermaq, Vegar Hakstad, forteller at leveringssikkerhet var et viktig kriterium for hvorfor de signerte med Brønnøysundsbedriften.

­– Alt Havida produserer og leverer er laget her i Norge. Er det en ting vi har lært de siste årene, er det viktigheten av lokale leverandører som kan sikre produksjonen, forteller Hakstad, og legger til:

– Leveringssikkerhet og god kvalitet gjennom hele linja er viktigere kriterier for oss i våre innkjøp.

Unike løsninger

Havidas produkt, Havida Sense, tilbyr unike løsninger for overvåking og drift av merdene til Cermaq. Produktet er utviklet over mange år, og i tett samarbeid med havbruksnæringen.

– Havida Sense er et komplett økosystem for overvåkning og kommunikasjon ute i anlegget. Her har vi samlet all teknologi i én skapløsning som gir full kontroll på alt fra fôring av fisken til overvåkning og styring på samme sted, forklarer Sund.

Sund forteller at de er stolte av å få denne kontrakten med Cermaq etter konkurranse med mange andre aktører.

Vegar Hakstad mener det er prisverdig at Havida kan være konkurransedyktige i et så internasjonalt marked som havbruk har blitt. – Sysselsetting og aktivitet ut i distrikts-Norge er svært viktig for havbruksnæringen og for oss i Cermaq. Denne kontrakten understreker nettopp dette, avslutter Hakstad.